Shkëmbim Stafi: Java Ndërkombëtare në ISCAP, Porto, Portugali

Më 24-28 Prill 2017, dy nga anëtarët e staft të IBCM Faye Mooney, Udhëheqëse e Departamentit të Kominikimit dhe Anglishtës dhe ligjëruese në programin Administratë Publike dhe Mirjana Krsmanovic, Administratore dhe Asistente e Drejtorisë – morrën pjesë në Javën Ndërkombëtare të Porto Accounting and Business School (ISCAP).

Ato ishin shumë të kënaqura që patën mundësinë të përjetonin kulturën unike të jetës universitare në Porto, e cila është plot me traditë historike; të ndajnë njohuritë dhe përvojën me stafin e pasionuar dhe të përkushtuar të ISCAP, të cilët ishin të infektuar në entuziazmin e tyre për universitetin; dhe të kalojnë kohë me studentët e vështirë dhe kurioz të ISCAP, shumë prej të cilëve e balancojnë punën me kohë të plotë me studimet në mbrëmje.

Shkëmbimet si kjo janë bërë të mundur nëpërmjet partneritetit tonë me ERASMUS +. Mundësitë për shkëmbimet e studentëve të IBCM në këtë universitet të shkëlqyer në qytetin e bukur të Portos janë në dispozicion deri në qershor 2018.

Alexandra Albuquerque, Udhëheqëse e Zyrës Ndërkombëtare dhe koordinatore e Javës Ndërkombëtare në ISCAP, tha:

“Politekniku i Portos pati kënaqësinë të mirëpres, gjatë Javës Ndërkombëtare ISCAP 2017, nga 24 deri më 28 Prill, delegacionin nga IBCM, Mitrovicë – Mirjana Krsmanoviç dhe Faye Mooney – në kuadër të projektit ERASMUS +” Mobiliteti Ndërkombëtar i Kredive “.

Gjatë vizitës njëjavore, të dy delegatët patën mundësinë të njihen me objektet dhe ofertën e arsimit të ISCAP – Porto Accounting and Business School, të ndjekin mbledhjet për ndërkombëtarizimin, krizën e emigracionit dhe sesionet e Konferencës SPACE, e cila u mbajt gjithashtu në ISCAP gjatë Javës Ndërkombëtare.

Delegatët gjithashtu patën takime me koordinatoren ndërkombëtare – Prof. Alexandra Albuquerque – për të diskutuar bashkëpunimin e ardhshëm dhe rrjedhat e këmbimit, si për stafin dhe studentët, poashtu edhe me Shefen e Departamentit të Gjuhës Angleze – Prof. Cristina Pinto da Silva – ku u diskutuan disa strategji dhe veprime mbi për certifikimet e gjuhës.

Për shkak të shumë mysafirëve të tjerë ndërkombëtarë të pranishëm gjatë Javës Ndërkombëtare, kjo vizitë ishte gjithashtu një mundësi shumë e mirë për rrjetëzim dhe shkëmbim ndërkulturor.

Më shumë vizita nga dhe në Mitrovicë janë planifikuar gjatë seancave të punës për vitin e ardhshëm akademik dhe ne pritet të thellojmë partneritetin midis dy institucioneve dhe të promovojmë njohuritë e të dy kulturave dhe vendeve midis komuniteteve partnere”.

IBCM dëshiron të falënderojë ISCAP dhe ekipin e tyre të shkëlqyer dhe të përkushtuar për mikpritjen gjatë Javës Ndërkombëtare dhe me shumë kënaqësi presim bashkëpunimin e ardhshëm.

Më shumë informacion rreth partneritetit të IBCM me ISCAP mund të gjeni këtu.

 

 

IBCM

IBCM